ГРУ маскує кадрових військових на Донбасі під

ГРУ маскує кадрових військових на Донбасі під "казаків-добровольців" - розвідка

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Донецької області співробітниками так званого міністерства державної безпеки "ДНР" ("МДБ ДНР") проводяться пошуки місцевих осіб, які мають родинні зв'язки з представниками командного складу Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

"На окупованих територіях посилено контррозвідувальний режим, що супроводжується масовими затриманнями громадян, а також пошуком з боку "МДБ ДНР" серед місцевих жителів осіб, які мають родинні зв'язки з представниками командного складу ЗС України", - йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією ГУР, російське командування не звільняє у запас військовослужбовців, в яких закінчився термін дії контракту на проходження служби на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"У зв'язку з неукомплектованістю штату підрозділів 6 окремого мотострілецького полку (Кадіївка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, командування полку не звільняє в запас військовослужбовців, у яких закінчився термін дії контракту", - йдеться в повідомленні.

До того ж, за даними ГУР, Головне розвідувальне управління генерального штабу збройних сил Росії приховує перебування на тимчасово окупованих територіях Донбасу кадрових російських військовослужбовців, видаючи їх за "добровольців казачих підрозділів".

"Керівництво ГРУ ГШ ЗС РФ використовує як прикриття для відряджених на Донбас кадрових російських військовослужбовців структури "всевеликого войска донского", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що така практика дозволяє приховати належність російських військових інструкторів та радників у складі військових формувань "ДНР/ЛНР" до ЗС РФ і видавати їх за "добровольців казачих підрозділів".

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-