У Миколаєві вдвічі підвищили тариф на квартплату

У Миколаєві вдвічі підвищили тариф на квартплату

Укрінформ
Виконком Миколаївської міської ради майже вдвічі підвищив тарифи на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій вже з 1 лютого 2017 року.

Про це повідомили у прес-службі міськвиконкому.

"16 січня виконком міської ради прийняв рішення про встановлення загальнобудинкових тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у Миколаєві. Ця проблема виникла 10 років тому, коли Кабмін зобов'язав запровадити побудинковий тариф. Міська влада досі "не бачила" цю проблему. Отож ми прийшли до необхідності підвищити загальнобудинкові тарифи вдвічі", - сказав заступник директора департаменту ЖКГ Олександр Рєпін.

За словами начальника відділу цін та цінової політики управління економіки та інвестицій міськвиконкому Олени Боличевської, таке різке підвищення викликано тим, що заробітна плата зросла на 155%. Також піднялася вартість пально-мастильних матеріалів, житлово-комунальних послуг тощо.

"Розмір тарифів розписаний по кожній статті. Ми приймаємо планово-нормативні тарифи, це не жорстка цифра, від якої ЖЕК не може відійти. Людям тариф нараховуватиметься за фактом надання послуг: якщо ЖЕК не виконав протягом року поточний ремонт, громадяни мають право вимагати перерахунку", - зауважила Боличевська.

Вона також зазначила, що тарифи прийняті на мінімальний перелік послуг. Передбачено 5% рентабельності.

Іншими словами, тариф хоч і збільшується вдвічі, але перелік послуг залишається практично той же. Рішення виконкому набуває чинності вже з 1 лютого 2017 року.

Варто також зазначити, що таке рішення міськвиконкому викликало обурення серед депутатського корпусу. Зокрема, фракція Опозиційного блоку вже зробила заяву про те, що міська влада вкотре кулуарно прийняла рішення, що впливає на життя сотень тисяч миколаївців. "Завтра на сесії міської ради фракція Опоблоку підтримає ініціативи депутатів міської ради щодо скасування рішення виконкому", - йдеться в поширеній заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-