На Сумщині з’явиться проект із надання допомоги дітям

На Сумщині з’явиться проект із надання допомоги дітям

Укрінформ
У Сумській області реалізовується проект „Посмішка, що не має ціни” із надання психологічної, соціальної та медичної допомоги дітям із сімей внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО, дітям з особливими потребами.

Про це під час прес-конференції у Сумській муніципальній галереї повідомив один з організаторів акції, голова правління громадської організації «Самаритяни Сумщини» Владислав Лазаренко.

"Основною категорією учасників програми будуть діти із сімей внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО, а також діти з особливими потребами, які опинились у складних життєвих обставинах”, - зазначив Лазаренко.

Проект, за його словами, охоплюватиме два напрямки роботи. Один із них передбачає безкоштовне медичне лікування у спеціалізованій стоматології. Іншим же напрямком стане організація виїзних програм для дітей та їх батьків, сімейні заходи, майстер-класи та елементи арт-терапії.

За словами директора Сумського обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Тетяни Шевченко, метою проекту є привернення уваги громадськості до проблем неблагополучних сімей та допомога їм.

«Станом на кінець 2016 року у нашій базі даних знаходилося майже 3966 сімей, які опинилися у скрутному життєвому становищі. У них більше 6 тисяч дітей. Нашим проектом передбачена участь дітей з міста Суми та Сумського району, а це приблизно 1500 осіб. Проте на цьому ми не зупинимося, тож роботи у нас буде вдосталь», – прокоментувала вона.

Для учасників проекту заплановані невеличкі подорожі по Сумщині, які, на переконання авторів проекту, повинні, допомогти дітям у соціальній реабілітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-