Відкриття КПВВ на Луганщині має погодити вся безпекова група - Черниш

Відкриття КПВВ на Луганщині має погодити вся безпекова група - Черниш

Укрінформ
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш прокоментував перспективу відкриття КПВВ у Новотошківському замість багатостраждального пункту пропуску в Золотому, яке ініціювала Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

Своє бачення проблеми він висловив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу на брифінгу в ОДА.

"Ініціатива адміністрації – це гарно. Але її повинна опрацювати вся безпекова група органів. Це по-перше. А по-друге можу вам сказати, що Новотошківка розглядалась, і Ірина Володимирівна (Геращенко, – ред.) була зі мною два роки тому. І там були питання щодо безпеки. І розповідати про процес, що хтось ініціював, і де він там розглядається... Але це не головне. "Золоте" відкривали за погодженням тристоронньої контактної групи. Не можна хотіти нам відкрити, якщо протилежна сторона у тристоронній контактній групі, – а це Російська Федерація - не погоджується", - пояснив свою позицію Черниш.

Ватажки "ЛНР", блокуючи відкриття пункту пропуску в Золотому, виступили з ініціативою облаштувати такий самий у Щасті. Чому Україна не може висловлювати нові пропозиції з даного питання, учасники брифінгу не пояснили.

Як раніше повідомляв Укрінформ, торік керівництвом Луганської обладміністрації було зроблено дві спроби відкрити КПВВ "Золоте". З цією метою облаштовано об'єкти інфраструктури контрольного пункту в'їзду-виїзду, створено укриття для цивільних осіб, військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, сталу систему для забезпечення діяльності пункту в'їзду-виїзду. Проте, через недотримання бойовиками власних зобов'язань, КПВВ "Золоте" так і не вдалося відкрити.

Нещодавно Луганська обладміністрація звернулася до Антитерористичного центру при Службі безпеки України з пропозицією відкрити додатковий контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотошківське".

Створення додаткового контрольного пункту пропуску через лінію розмежування, вважають у ЛОДА, мало б зменшити навантаження на пішохідний перехід у Станиці Луганській, значно б знизило рівень соціальної напруги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-