На Тернопільщині невідомі влаштували дебош у суді

На Тернопільщині невідомі влаштували дебош у суді

Укрінформ
Група людей у камуфляжній формі увірвалися до зали районного суду у Зборові Тернопільської області під час судового засідання у справі про вбивство громадського активіста Віталія Ващенка.

Про це інформує Відділ комунікації ГУНП Тернопільської області.

"Подія трапилася у четвер, 12 січня, близько опівдня. На момент дебошу у залі перебували підозрювані, члени колегії суддів, родичі загиблого та інші громадяни. За попередньою інформацією, невідомі увірвалися в зал засідань та кинули в клітку з чотирма підозрюваними дві скляні банки з рідиною, схожою на кров. В результаті один із затриманих дістав тілесні ушкодження", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у поліції, хулігани після цього вибігли та сіли у бус, який належить одній з націоналістичних організацій, і поїхали у напрямку Тернополя. Дорогою їх зупинили працівники поліції і супроводили до обласного центру. Проте уже у центрі міста невідомі почали тікати з мікроавтобуса. Правоохоронці із застосуванням спецзасобів їх затримали.

Тринадцять чоловіків доправили до міського відділу поліції. Наразі встановлюються їхні особи та причетність до скоєння хуліганства у залі суду. Відкрито кримінальне провадження за статтею 296 частина 2 ККУ - хуліганство, вчинене групою осіб.

Нагадаємо, що 26 травня 2016 року, у Кременці Тернопільської області двоє невідомих напали і побили громадського активіста Віталія Ващенка на подвір’ї його ж будинку. Чоловік від отриманих травм помер. Правоохоронці затримали виконавців та посередника замовлення вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-