Харківщина в снігу: на розчищення доріг направили 200 одиниць техніки

Харківщина в снігу: на розчищення доріг направили 200 одиниць техніки

Укрінформ
Після нічного снігопаду шляховики вивели додаткову снігоприбиральну техніку, і з полудня 200 механізмів розчищають дороги у Харківській області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів заступник начальника обласної Служби автомобільних доріг Михайло Богатир.

"У Сахновщинському, Лозовському і Близнюковському районах розчищення розпочалося о 03:00. Станом на 05:00 на дороги області виведено 120 снігоприбиральних машин з косими відвалами, ротор і 161 робітник дорожнього господарства. До полудня кількість техніки збільшили до 200 одиниць", - відзначив Богатир.

За його словами, особлива увага - трасам, де є небезпечні спуски і підйоми: "Для профілактики ожеледиці використано півтисячі кубів піщано-сольової суміші".

"Від снігу вже розчищено до 900 км доріг державного значення і до 600 км - місцевого. Рух на автодорогах не закривався", - додав Богатир.

За словами чергового синоптика Харківського гідрометцентру Галини Меліхової, снігопад, що почався вночі, до вечора припиниться, на завтра - без опадів. Температура по області вночі мінус 14, вдень мінус 9, у Харкові - на 2-3 градуси тепліше.

Як повідомляв раніше Укрінформ з посиланням на директора Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайла Богатиря, за 4 святкові дні в регіоні розчистили від снігу 45 000 км автомобильних доріг. За добу з 6 на 7 січня в області випало до 40 см снігу при температурі мінус 9 градусів, подекуди замети досягли майже 1,5 м висоти. Рух транспорту збережено. Якихось ДТП, тим більше, з постраждалими, на дорогах не зафіксовано. Налагоджено цілодобове чергування шляховиків і спецтехніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-