Чонгар шосту добу сидить без світла та опалення, селяни погрожують пікетом

Чонгар шосту добу сидить без світла та опалення, селяни погрожують пікетом

Укрінформ
У селі Чонгар Херсонської області понад 200 будинків залишаються без електрики та опалення (у більшості господарств теплові котли працюють від електрики) через поломку трансформатора на місцевій підстанції.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на місцевих жителів.

Поломка сталася ще 5 січня, але селяни досі не знають ні причин, ні чому не проводиться оперативний ремонт підстанції. За їх словами, "Херсонобленерго", з яким є діючі угоди, відмовляються займатися цією проблемою.

Водночас на підприємстві пояснили, що дана підстанція знаходиться на балансі Чонгарської сільської ради. "Вийшов з ладу трансформатор, сільська рада демонтувала трансформатор, але грошей на новий у сільради немає. Зараз вони пишуть всілякі заяви, щоб їм допомогли встановити трансформатор", – сказала оператор "гарячої лінії" "Херсонобленерго".

У свою чергу голова Чонгарської сільради Галина Коваль пояснила, що в даний момент йде робота над оформленням паперів для придбання нового обладнання.

Тим часом жителі села заявляють про готовність провести пікет на адмінкордоні з Кримом, розташованому поблизу села.

Напередодні очевидці повідомляли, що проблеми з енергозабезпеченням виникли на адмінкордоні з Кримом, на пункті пропуску "Чонгар" з боку материкової частини України. Було зафіксованого скупчення автомобілів з боку півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-