Суд у справі Александровської перенесли - не отримали відповідь на запит

Суд у справі Александровської перенесли - не отримали відповідь на запит

Укрінформ
Харківський райсуд, куди надійшов обвинувальний акт стосовно колишнього нардепа від Компартії Алли Александровської, підозрюваної у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і наданні неправомірної вигоди службовій особі, переніс засідання на 18 січня: не отримано відповіді на запит суду у рамках справи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"Підготовче засідання відкладено, оскільки не отримано відповіді на запит суду у рамках цієї кримінальної справи. Чергове засідання суду призначено на 18 січня, на 10:00", - зазначив адвокат.

За його словами, справу розглядає Харківський районний суд, а не суд у Харкові, як було раніше: "Сторона обвинувачення наполягає, що підкуп депутатів нібито мав місце у селищній раді Харківського району", - додав адвокат.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 грудня Київський райсуд у Харкові продовжив домашній арешт для Алли Александровської ще на два місяці. За словами адвоката Шадріна, арешт - частковий: "Враховано її стан здоров'я".

28 червня 2016 року Александровську було затримано після проведеного у неї обшуку. Їй інкримінують злочини, що кваліфікуються за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України - з санкцією до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 30 червня суд помістив її у СІЗО.

Як стверджує слідство, в червні Александровська разом з оголошеним у розшук сином Олександром намагалася через посередників підкупити депутатів Харківщини для прийняття звернень до парламенту і до Президента України щодо змін Конституції з федералізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-