Співробітник Харківської міськради вимагав 30 тисяч за

Співробітник Харківської міськради вимагав 30 тисяч за "допомогу" з орендою

Укрінформ
Харківська місцева прокуратура №4 спільно з Управлінням захисту економіки Головного управління поліції в Харківській області викрили схему незаконного надання в оренду комунального майна міста.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №4 Володимир Купріянов.

"Під час отримання неправомірної вигоди викрито співробітника одного з департаментів міськради, заступника керівника виконавчої служби одного з районів міста та директора однієї з юридичних фірм міста", - відзначив Купріянов.

За його словами, у 2013 році Господарський суд області задовольнив вимоги прокуратури Харкова щодо розірвання договору оренди одного з нежитлових приміщень площею понад 250 кв. м на майдані Небесної Сотні та його передачі управлінню комунального майна міськради.

"За попередніми даними, співробітники виконавчої служби та міськради, які прийшли до підприємця, пообіцяли допомогти вирішити питання щодо продовження оренди та надали контакти юриста-посередника, який і мав його владнати", - додав Купріянов.

За його словами, як виявилося, незаконне вирішення питання коштувало 30 тис. грн: "За користування приміщенням у подальшому необхідно було сплачувати по 6 тис. грн щомісяця".

"Наразі першочергові слідчі дії тривають. Проводяться санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи. Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди групою осіб). Вирішується питання щодо затримання трьох підозрюваних у порядку ст. 208 КПК України", -  каже Купріянов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-