На Харківщині дитина отримала опіки під час спроби розпалити піч

На Харківщині дитина отримала опіки під час спроби розпалити піч

Укрінформ
Хлопчик у віці 6 років із селища Слатине Дергачівського району отримав опіки під час спроби самостійно розпалити піч.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник начальника Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Надзвичайна подія сталася напередодні вдень в селищі Слатине. Хлопчик 2010 року народження отримав опіки, намагаючись самостійно розпалити піч у приватному будинку, де він проживав з матір'ю та її співмешканцем. В результаті загорівся стіл на площі 0,5 кв. м. Хлопчик отримав опіки рук та шиї і доставлений до опікового центру в Харкові", - зазначив Лупандін.

За його словами, дорослі загасили пожежу до приїзду рятувальників.

"Сусіди засвідчили, що сім'я вела антисоціальний образ життя. Надзвичайна подія трапилася, коли нетверезі дорослі спали. Також з'ясовуються інші обставини події", - додав Лупандін.

Як розповів кореспондентові Укрінформу завідувач опіковим відділенням Харківської лікарні швидкої та невідкладної допомоги Аслан Цогоєв, хлопчику надана термінова допомога у зв'язку з опіками у вигляді окремих плям в області обличчя і шиї.

"Можливо, при спалаху полум'я в обличчя хлопчика потрапили іскри. На щастя, дитина сильно не постраждала", - пояснив Цогоєв.

За його словами, мати, яка супроводжувала хлопчика, категорично відмовилася залишити його в лікарні, в чому написала розписку: "Хлопчика будуть лікувати амбулаторно".

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2016 року до опікового центру Харкова була доставлена з Лозової 3-річна дівчинка, яка через недогляд дорослих обварилась окропом і отримала опіки 45% шкірного покриву. На заклик допомогти в лікуванні дівчинки, яка потребує щоденного переливання крові, відгукнулися доброзичливці з різних регіонів України, а також - далекого і ближнього зарубіжжя. Життя дитини було врятовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-