У будинку в Одесі могла здетонувати вибухівка - поліція

У будинку в Одесі могла здетонувати вибухівка - поліція

Фото, відео
Укрінформ
До вибуху у приватному будинку в Одесі, що стався в ніч проти неділі, могла призвести детонація вибухівки.

Про це повідомляє прес-служба управління Національної поліції в Одеській області.

Як інформують правоохоронці, у попередньому висновку експерта зазначалося, що у будинку були порушені встановлені вимоги пожежної безпеки, у зв’язку з чим виник витік газу і вибухнув газовий котел.

Проте під час робіт з розчищення будинку, які проводилися силами військовослужбовців ЗСУ та співробітників ДСНС, було встановлено, що особливості вибуху  - вигляд його епіцентру та деякі характеристики - вказують на те, що він "з великою ймовірністю міг статися не внаслідок витоку газу, а від застосування вибухівки".

У поліції уточнили, що внаслідок вибуху загинули двоє чоловіків – 67-річний власник будинку та квартирант - учасник АТО, громадянин однієї з сусідніх держав. Ще одну мешканку будинку, 90-річну бабусю, доправлено у лікарню, у неї діагностували перелом гомілки, забій грудної клітки та отруєння продуктами горіння.

На місці пригоди працюють рятувальники, слідчі, вибухотехніки, працівники СБУ. Вирішується питання щодо внесення відомостей про подію до ЄРДР за ст. 194 ч.2. КК України (Умисне знищення або пошкодження майна). Слідство триває.

Як повідомлялося, 8 січня о 00:50 у приватному одноповерховому будинку в Одесі стався вибух із подальшим горінням. Загинули 2 особи, а з-під завалів рятувальники дістали літню жінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-