До окупованого Луганська поновили подачу води - після сплати 6 мільйонів боргу

До окупованого Луганська поновили подачу води - після сплати 6 мільйонів боргу

Укрінформ
Компанія "Луганське енергетичне об'єднання" знову подає електроенергію на Попаснянський водоканал, тож у тимчасово непідконтрольний Україні Луганськ і його околиці постачатиметься вода.

Про це повідомив гендиректор компанії "Луганське енергетичне об’єднання" Володимир Грицай в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Прозвучала інформація, що Попаснянський водоканал отримав перший транш коштів у сумі 10,5 млн грн, ми на своїх рахунках побачили близько 6 млн грн, тому було прийняте рішення щодо відновлення постачання Петрівського водозабору", - зазначив він.

При цьому Грицай зауважив, що на сьогодні борг Попаснянського району, навіть з урахування того траншу, який пройшов, залишається на рівні 123-124 млн грн за спожиту електроенергію. "Після 10 січня це питання буде вирішуватися", - сказав він, зауваживши, що загалом ситуація з розрахунками у регіоні суттєво не змінилася.

Як повідомлялося, після майже року перемовин 6 січня 2017 року запрацював механізм розрахунків за водопостачання споживачам на окупованій частині території Луганської області. Комунальному підприємству «Попаснянський районний водоканал» було сплачено частину боргу у сумі 10,5 мільйонів гривень за водопостачання на тимчасово непідконтрольну уряду України частину території Луганської області.

У жовтні-листопаді Міжнародний комітет Червоного Хреста сплатив майже 700 тис. доларів, які КП «Попаснянський районний водоканал» заборгувало за спожиту електроенергію, постачаючи воду на непідконтрольну уряду частину області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-