У львівській мерії пояснили: половина маршруток не їздить через морози

У львівській мерії пояснили: половина маршруток не їздить через морози

Укрінформ
У суботу, 7 січня, у Львові на маршрути вийшло менше половини автобусів. Це сталося через технічні проблеми, викликані морозами.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Автобуси з технічних причин сходять з маршрутів, замерзають двері, дизель. Відповідно до плану вихідного дня, на маршрутах мало б працювати 427 автобусів, станом на 13.00 год було 163 автобуси. Однак випуск машин продовжується. Відігріті автобуси виходять на маршрути", - йдеться у повідомленні.

Директор одного з підприємств-перевізників пояснив, що автобуси працюють на дизелі, який не витримує температури нижчої за -15°С.

«Наші машини виїхали по максимуму. Є проблеми з приватними перевізниками, «Богдани» не витримують морозу – посідали акумулятори, позамерзали системи. На території АТП автобуси прогріваємо. До дизелю додали присадку, але вона мало допомогла. Ті автобуси, які з 10.00 год на маршрутах, вже двічі заїжджали на вул. Авіаційну, щоб розігрівати систему. Робимо все можливе, щоб транспорт міг працювати», - розповів директор АТП №1 Ярослав Іванець.

У диспетчерській службі ЛКП «Львівелектротранс» повідомили, що станом на 10.00 год ранку на маршрути виїхало 40 трамваїв (при плані 39) та 22 тролейбуси (при плані 30). Там зазначили, що трамваї курсують краще, а з тролейбусами є проблеми, бо машини замерзають на лінії.

У соцмережах львів'яни повідомляли, що зранку з 502 автобусів на маршрути не виїхали 442, в тому числі на 27 маршрутах не виїхав жоден автобус, а на 15 маршрутах працювало не більше ніж по дві машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-