У негоду в зоні АТО готові залучити військових і техніку для подолання наслідків

У негоду в зоні АТО готові залучити військових і техніку для подолання наслідків

Укрінформ
У зв'язку з очікуваними сильними снігопадами та різким зниженням температури в зоні АТО можуть залучити військову техніку та військовослужбовців для подолання наслідків негоди. 

Про це сказав перший заступник командувача сухопутних військ ВСУ генерал-лейтенант Олександр Локота під час спілкування з журналістами в кулуарах Національного військово-медичного клінічного центру „Головний військовий клінічний госпіталь” в м. Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"На жаль, це не перша зима в АТО, тому з кожним роком враховується досвід попередньої зими. Я знаю, що зараз військовослужбовці забезпечені і паливом, і пальним, і дровами, і вугіллям, і достатня кількість є засобів обігріву. Я вважаю, що в зоні АТО, враховуючи досвід наших військовослужбовців, ми переживемо цю зиму і виконаємо завдання", - сказав Локота, додавши, що заходи з підготовки до зимового періоду почалися завчасно, ще в листопаді. 

Перший заступник командувача сухопутних військ ВСУ зазначив, що на Закарпатті з наслідками негоди вже допомагають справлятися військовослужбовці 128-ї бригади.

"Вже сьогодні в Закарпатській області працюють військовослужбовці 128-ї бригади, які допомагають впоратися з негодою... Це питання (залучення військовослужбовців і військової техніки під час складних погодних умов - ред.) вирішено на найвищому рівні. Звертається місцева влада, і військовослужбовці залучаються разом з представниками державної служби з надзвичайних ситуацій, але має бути звернення. Взагалі такі загони відпрацьовані, і плани дій таких загонів - ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій, у тому числі природних, вони є і готові ввести в дію ці плани, коли буде така необхідність", - запевнив Локота. 

Генерал-лейтенант також зауважив, що жодних планових навчань, у зв'язку з погіршенням погодних умов, скасовано чи перенесено не було. 

"Війна не відкладається, коли холодно, тому й навчання не відкладаються. В мене немає такої інформації, що десь були відкладені якісь заходи через погодні умови", - додав Локота.  

Як повідомляв Укрінформ, за даними Укргідрометцентру, на територію України рухається активний Чорноморський циклон. Він принесе сильні снігопади, хуртовини, обледеніння та замети. У Державній службі надзвичайних ситуацій попередили про складні погодні умови в різних регіонах України з 6 по 8 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-