"Тиша" в АТО: штаб фіксує рекордну кількість ворожих обстрілів

Карта
Укрінформ
Минулої доби в чергове зросла бойова активність окупантів на Донбасі. Так, кількість обстрілів зросла до 52, що є рекордним показником у новому році.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, важке озброєння ворог застосовував на всіх трьох напрямках. А на Луганському вперше за останні два тижні сили окупанта використали артилерію.

"Основні бойові дії велися на ділянці фронту Новозванівка – Троїцьке, де противник активізувався одразу після опівночі та заспокоївся лише пізно ввечері. Попри те, що обстріли були короткотривалими, за добу на цих рубежах бандформування випустили по наших позиціях майже 50 мінометних мін та 4 артилерійські снаряди. Паралельно з важким озброєнням на цій ділянці фронту противник широко застосовував гранатомети різних систем та кулемети", - повідомив речник.

Крім того, двічі режим тиші ворог порушував у Станиці Луганській. Там бойовики відкривали вогонь з опівночі до третьої ранку, використовуючи при цьому гранатомети та стрілецьку зброю.

У районі Слов’яносербська, на Бахмутській трасі та у Попасній було спокійно.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, з них половина – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку найбільша бойова присутність ворога зберігається на Світлодарській дузі, на яку припадає половина усіх вчорашніх випадків порушення перемир’я на цьому напрямку: "Кожен з семи ворожих обстрілів наших позицій поблизу Луганського тривав у середньому одну годину. На рівні з легким озброєнням, противник широко застосовував міномети та озброєння на БМП".

"Дві потужні перестрілки тривалістю 2 години кожна відбулися в авдіївській промзоні одразу після заходу сонця. Важкого озброєння при цьому не застосовувалося. Також двічі ворог порушив режим припинення вогню у сусідній з Авдіївкою Крутій Балці", - зазначив Мотузяник.

Неспокійно було і на північних околицях Горлівки – у Зайцевому, де ворог вдень провів ряд збройних провокацій, а ближче до вечора обстріляв українські рубежі оборони з мінометів. "Тихо минулої доби було хіба що в районі Донецького аеропорту", - додав він.

Всього на Донецькому напрямку зафіксовано 15 ворожих обстрілів, зокрема 6 – із застосуванням мінометів.

У секторі "М" абсолютно спокійно було на ділянці фронту Мар’їнка – Красногорівка. "Натомість бойові дії у повному обсязі перемістилися на південь напрямку – лінія фронту Павлопіль – Гнутове – Талаківка – Лебединське – Водяне – Широкине. Втім, найгарячіше все так же було на крайньому півдні – приморських Водяному та Широкиному. Там вчора противник застосовував міномети та бронетехніку", - повідомив речник.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 4 – із застосуванням важкого озброєння.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-