За час АТО сапери знешкодили понад 140 тисяч вибухонебезпечних предметів

За час АТО сапери знешкодили понад 140 тисяч вибухонебезпечних предметів

Фото
Укрінформ
На сході України з початку проведення антитерористичної операції більше 30 груп розмінування знешкодили понад 140 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"З початку проведення антитерористичної операції групи розмінування інженерних підрозділів Збройних сил України на сході держави знешкодили понад 140 тисяч вибухонебезпечних предметів, очистили понад 896 км доріг та 17,6 км залізничних колій, перевірили на наявність ВНП майже 2755 га території та 105 об'єктів. Для виконання цих робіт постійно залучається більше 30 груп розмінування зі складу ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

У першу чергу військові інженери проводять маркування та огородження районів контрольних пунктів в'їзду-виїзду та об'єктів забезпечення життєдіяльності. Проте, через періодичні обстріли з боку проросійських терористичних угруповань маркування та огородження доводиться постійно відновлювати.

Реалізації протимінної діяльності суттєво сприяють спільні проекти Міністерства оборони України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

У відомстві зазначають, що днями у школі селища Виноградне на околиці Маріуполя представник Координатора проектів ОБСЄ в Україні публічно передав інженерному підрозділу ЗС України інформаційні банери про мінну небезпеку, які вже встановлюються в місті.

Крім цього, до кінця січня планується передача другої частини засобів маркування в кількості 1800 примірників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-