СБУ роз'яснила русину-провокатору, що сепаратизм - це кримінал

СБУ роз'яснила русину-провокатору, що сепаратизм - це кримінал

Укрінформ
Служба безпеки України офіційного застерегла місцевого жителя, який відверто пропагує русинство на Закарпатті. Провокатор раніше провадив активну діяльність на підтримку русинського руху, а 31 грудня 2016 року вивісив перед ОДА русинський триколор.

Про це повідомляють у прес-групі УСБУ в Закарпатській області.

"Співробітники Управління СБУ в Закарпатській області оголосили офіційне застереження чоловіку, який біля адмінбудівлі облдержадміністрації в Ужгороді поруч із Державним прапором України вивісив "русинський триколор", також провокатор висловив прихильність ідеям реалізації результатів регіонального референдуму 1991 року", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, СБУ офіційно попередила громадянина про кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Як повідомив активіст, лідер організації Карпатська Січ Тарас Деяк, саме члени їхньої організації помітили та вчасно зірвали прапор русинів, який провокатори вивісили 31 грудня перед ОДА на флагштоку поряд з українським стягом, знявши перед тим прапор ЄС. Провокаторів правоохоронці  затримали того ж дня.

Разом із тим, місцевим жителям досі незрозуміло, як провокаторам вдалося вивісити цей  стяг перед ОДА – адже там є камери та охорона, крім того, поруч із ОДА знаходяться головні управління СБУ та Нацполіції в області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-