У Запорізькій області СБУ знайшла 40 кг амоніта

У Запорізькій області СБУ знайшла 40 кг амоніта

Укрінформ
У Запорізькій області співробітники СБУ і ГУ Нацполіції регіону розшукали 40 кг викраденого при загадкових обставинах амоніта - вибухової речовини, що складається з тротилу та селітри і використовується для підривних робіт в промисловості.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу в керівництві Нацполіції регіону, амоніт було викрадено при загадкових обставинах під час транспортування на Запорізький залізорудний комбінат 27 грудня.

«Ящики з амонітовими шашками загальною вагою 40 кг зникли безпосередньо під час перевезення 10 тонн цієї вибухової речовини довгоміром, який супроводжували співробітники держслужби охорони. На одному із затяжних підйомів група, що перевозила вибухову речовину, виявила, що кузов автомобіля відкрито і частини вантажу, що транспортується, немає», - повідомили в поліції.

На пошуки зниклого, якого за даними фахівців «досить для підривання моста середніх розмірів», було зорієнтовано усі правоохоронні органи Запорізького регіону.

Увечері 31 грудня усе викрадене було виявлено співробітниками УСБУ в ГУ Нацполіції в Запорізькій області на території одного з приватних гаражів у Василівському районі Запорізької області.

За фактом здійснення розкрадання з транспортного засобу, що охороняється, відкрито кримінальне провадження по ст. 262 КК України - «Викрадення вибухонебезпечних речовин».

Проводиться розслідування з метою встановлення обставин розкрадання і осіб причетних до скоєння злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-