На свята у ОРДЛОвських бойовиків позабирали пістолети

На свята у ОРДЛОвських бойовиків позабирали пістолети

Укрінформ
За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, станом на 1 січня близько 14% бойовиків самовільно покинули розташування одного з підрозділів.

Про це повідомляється на сторінці ГУР МОУ у Facebook.

"Станом на 1 січня 2017 року в 7 окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) 2 армійського корпусу близько 14 відсотків військовослужбовців вважаються такими, що самовільно залишили розташування підрозділів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у ГУР зазначили, що "з метою попередження неправомірних дій щодо цивільного населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей командуванням Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) Збройних сил РФ наказано вилучити особисту зброю (пістолети) в офіцерського складу 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів на час проведення новорічних та Різдвяних свят".

Незважаючи на ці заходи щодо підтримання військової дисципліни та контролю за особовим складом, у з'єднаннях та частинах 1 і 2 армійських корпусів продовжуються випадки дезертирства та небойових втрат внаслідок зловживання алкогольними напоями.

Так, 31 грудня 2016 року в 9 окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 армійського корпусу під час сварки між офіцерським та рядовим складом один з військовослужбовців, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, застосував ручну гранату, внаслідок чого чотири бойовики загинули (з них - один офіцер), ще двох поранено, повідомили у ГУР МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-