Найкраще прийняли міський бюджет у Сумах, найгірше - у Полтаві

Найкраще прийняли міський бюджет у Сумах, найгірше - у Полтаві

Моніторинг
Укрінформ
Найкраще процес прийняття міського бюджету на наступний рік пройшов у Сумах, а найгірше - у Полтаві, де наразі немає затвердженого міського бюджету і дата його голосування невідома.

Про це на презентації результатів моніторингу процесу прийняття місцевих бюджетів на 2017 рік в Укрінформі заявив координатор Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Анатолій Бойко, повідомляє кореспондент агентства.

«За результатами нашого моніторингу, найкраще бюджетний процес на місцевому рівні був організований в Сумах, що означає не тільки дотримання формальних вимог законодавства, а й високий рівень залучення громадськості. В місті Вознесенську бюджетний процес відстає лише на один бал, бо там міська влада обмежилась тільки проведенням електронних консультацій щодо проекту бюджету міста на 2017 рік з громадянами і не використала інші формати публічних консультацій щодо проекту бюджету», - сказав Бойко.

Водночас активіст зазначив, що найгірше процес прийняття міського бюджету на наступний рік пройшов у м. Полтава.

«Найгірші ситуація з бюджетним процесом склалися у Здолбунові та Полтаві.  В Здолбунові досі не прийнято бюджет і не оприлюднено його проект, також не було проведено громадського обговорення. А в Полтаві навіть не відомо, коли міськбюджет буде прийнято. У Полтаві в цьому році його не буде прийнято точно, і міська влада навіть не може сказати, коли вони його приймуть, навіть у 2017 році. У Полтаві міськвладою вже прийнято рішення фінансувати видатки міста згідно з кошторисом 2016 року», - додав Бойко.

Він додав, що в Луцьку також бюджет міста на 2017 рік цьогоріч прийнято не буде.

«Окрім Полтави, також цьогоріч міський бюджет не буде прийнято в Луцьку. Їхня міська  влада каже, що прийматиме міськбюджет вже наступного року. У якості найоптимістичнішого варіанту розвитку подій вони називають січень»,-  резюмував Бойко.

Цей моніторинг був проведений Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в 31 місті України, включаючи усі міста - обласні центри та м. Київ упродовж листопада - грудня 2016 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-