Керівник Одеської ОДА посварилася з облрадою через турнікет

Керівник Одеської ОДА посварилася з облрадою через турнікет

Укрінформ
Виконувачка обов'язків голови Одеської облдержадміністрації Соломія Бобровська провела в понеділок брифінг на тему "Спроба депутатiв обласної ради узурпувати владу".

Бобровська оприлюднила заяву про встановлення чиновниками Одеської облради при вході до адмінбудівлі Одеської ОДА металевого турнікет з вертушкою без погодження з керівництвом ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У суботу, поза всіма спинами, поза всіма очима чиновники облради поставили при вході до адмінбудівлі металеву огорожу і турнікет. На це не виділялися кошти, це не наш турнікет. Якщо обласна рада хоче ставити собі турнікет, вона може встановити його при вході на третій поверх адмінбудівлі, де є їхні службові кабінети. Але не при вході до будівлі облдержадміністрації", - зазначила Бобровська.

Як наголосила в.о. голови ОДА, чиновники облради встановили у фойє адмінбудівлі огорожу й пристрій для обмеження проходу людей за власною ініціативою - незаконно, щоб обмежити доступ до адмінбудівлі, відгородитися від громадян, передусім громадських активістів і волонтерів.

У присутності журналістів Бобровська розпорядилася спиляти циркулярною пилкою турнікет та огорожу при вході до адмінбудівлі ОДА.

Вона додала, що не допустить подібних спроб обмежити доступ в адмінбудівлю облдержадміністрації у подальшому.

У свою чергу, голова облради Анатолій Урбанський заявив журналістам, що огорожу і турнікет встановлено законно, таке рішення прийняли депутати.

"Огорожу поставили за бюджетні гроші, її вартість приблизно 300 тисяч гривень. Конструкцію демонтовано незаконно. Знесення турнікета є псуванням державного майна. Ми будемо звертатися до правоохоронних органів, щоб порушники були притягнуті до відповідальності, а турнікет найближчим часом буде відновлено", - зазначив Урбанський.

Фото: Одеська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-