Розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно посадовців «МНС ЛНР»

Розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно посадовців «МНС ЛНР»

Укрінформ
Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях стосовно трьох посадових осіб керівного складу т.зв. «міністерства надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих ЛНР».

Про нову справу розповіли в прес-службі прокуратури Луганської області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни України надали згоду на призначення їх на посади начальників відділів так званого «міністерства надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих ЛНР» та нині беруть активну участь у діяльності структурного підрозділу терористичної організації «ЛНР», зокрема беруть участь у розробці мобілізаційного плану терористичної організації «ЛНР» та виконують інші функції відповідно до «нормативних документів», що регулюють діяльність так званого «міністерства надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих ЛНР», - ідеться в релізі прес-служби обласної прокуратури.

Зазначається, що про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації) вказаним особам повідомлено у вересні 2015 року. Та оскільки підозрювані переховуються від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Луганської області, їх оголошено в розшук та, на підставі ухвал слідчого судді, розпочато спеціальне досудове розслідування.

Санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-