Одеська облрада вирішила створити Центр соціально небезпечних хвороб

Одеська облрада вирішила створити Центр соціально небезпечних хвороб

Укрінформ
Одеська обласна рада розглянула на сесії проект рішення про створення за межами міста Одеса комунальної установи "Обласний центр соціально небезпечних хвороб", де будуть лікувати пацієнтів, вражених туберкульозом, ВІЛ-інфекцією, парентеральними гепатитами.

Проект перенесення з центру Одеси обласного протитуберкульозного диспансера і деяких інших установ пролобіювала група депутатів облради на чолі з Анатолієм Садовніком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перенесення з курортної зони Одеси у приміське селище Холодна Балка деяких комунальних служб, в тому числі протитуберкульозного диспансера, буде здійснено за підтримки закордонних партнерів медичних установ. Передбачено фінансування з боку місцевих рад усього в розмірі 10-20 відсотків", - зазначив депутат Садовнік.

У новоствореній комунальній установі "Обласний центр соціально небезпечних хвороб" будуть лікувати пацієнтів, вражених туберкульозом, ВІЛ-інфекцією, парентеральними гепатитами, додав депутат.

Депутати також обговорили проблему забезпечення медикаментами обласної клінічної лікарні та онкодиспансеру. На сесії було ухвалено рішення невідкладно виділили цим двом медичним закладам 16 мільйонів гривень на придбання життєво необхідних медикаментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-