Доба в АТО: бій під Луганським та перестрілки в авдіївській промзоні

Доба в АТО: бій під Луганським та перестрілки в авдіївській промзоні

Карта
Укрінформ
На Світлодарській дузі тривають масштабні бойові дії. Минула доба почалася з бою під Луганським, що тривав упродовж п’яти годин. 

Про це заявив у суботу на брифінгу речник Мінооборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Противник атакував за підтримки бронетехніки, мінометів і гармат, випустивши десятки снарядів і мін. Пізніше на цих рубежах сталися ще два ворожі обстріли загальною тривалістю чотири години”, Також бойовики намагаються “промацати ґрунт” для удару з флангу. Зокрема, потужні обстріли з боку ворога відбувся в Троїцькому та у Воздвиженці. Противник цілими батареями застосовував важке озброєння: міномети і гармати. Також ворожа артилерія знову зачепила Миронівку. Внаслідок агресивних дій незаконних збройних формувань у Світлодарську пошкоджено житловий будинок та поліцейський автомобіль”, – зазначив Лисенко.

За його словами, на Донецькому напрямку окрім ділянки фронту Троїцьке – Новолуганське, активні бойові дії вчора велися по горлівському периметру, обстрілявши українські позиції у селищах-супутниках Торецька, а також у Верхньотрецькому та Новоселівці Другій.

“Половина обстрілів велася з важкого озброєння. У Північному пошкоджено два житлових будинки. В авдіївській промзоні сталося п’ять перестрілок між силами АТО та бойовиками. На позиції «Шахта Бутовка» вчора ввечері українські військові пережили потужний тригодинний мінометний обстріл з боку Спартака. В Донецькому аеропорту вчора було спокійно", - уточнив  речник Міноборони з питань АТО.

Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики здійснили 19 обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння, та одне бойове зіткнення.

На Маріупольському напрямку на ділянці фронту Талаківка – Широкине і вдень, і вночі тривають потужні мінометні й артилерійські обстріли. “По наших позиціях випущено понад 120 боєприпасів відповідного калібру. На інших рубежах – майже ідеальне перемир’я. Також короткотривалий обстріл з боку противника відбувся під Докучаєвськом”, – сказав Лисенко.

Загалом за минулу добу на Маріупольському напрямку сталися 19 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 11 – з важкого озброєння, та одне бойове зіткнення з ДРГ бойовиків, про яку повідомляли напередодні.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-