Штаб АТО: бойовики планують зірвати перемир'я вогнем по своїх

Штаб АТО: бойовики планують зірвати перемир'я вогнем по своїх

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська на Донбасі мають намір здійснити низку провокаційних обстрілів із застосуванням важкого озброєння як по підконтрольній українському уряду території, так і по підконтрольним бойовикам районам.

Про це написав у Фейсбуці речник прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін.

"За інформацією, що отримала розвідка штабу АТО, російсько-окупаційні війська планують здійснити низку провокаційних обстрілів із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями зброї з метою викликати вогонь у відповідь та звинуватити українську сторону у порушенні режиму тиші. При цьому обстріли мають здійснюватися не лише по населених пунктах, що знаходяться на підконтрольній Україні території, а й по тим, що тимчасово контролюються бойовиками", - йдеться у повідомленні.

Так, за даними розвідки, такі провокації бойовики планують здійснювати на Маріупольському напрямку по населених пунктах Саханка, Водяне - силами так званого "9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти", який обіцяє влаштувати "святковий феєрверк" з невикористаних боєприпасів.

На Донецькому напрямку провокації плануються силами так званих "100-ї  бригади" та "3-ї окремої мотострілецької бригади" - по населених пунктах Ясинувата, Дебальцеве, а також Новолуганське, де розташоване відоме підприємство "Бахмутський агросоюз".

"Зазначена штабом АТО інформація доведена до Спільного центру контролю та координації, а також до СММ ОБСЄ в Україні", - повідомив Матюхін.

Як повідомляло агентство, розпочинаючи з 00.00 24 грудня 2016 року по всій лінії розмежування у зоні проведення АТО було запроваджено режим тиші. Та вже через 25 хвилин після опівночі бойовики розпочали провокаційний вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях в районі Жовтого, що на Луганському напрямку. З тих же видів озброєння з 6.54 до 7.10, а пізніше з 9.30 до 9.45 терористи відкривали вогонь по Мар'їнці. Широкине обстрілювали з 9.54 до 10.10. О 10.25-10.35 відбувся обстріл Новотроїцького зі стрілецької зброї.

Українські військові на провокації не відповідали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-