Екс-голова РДА підозрюється у зловживанні владою

Екс-голова РДА підозрюється у зловживанні владою

Укрінформ
Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру колишньому голові Запорізької райдержадміністрації.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, йому інкримінується узгодження документів для незаконної передачі у власність приватним особам 17 га земель в передмісті Запоріжжя, вартістю понад 16 млн грн.

«Встановлено, що дана посадова особа, будучи головою Запорізької районної державної адміністрації, зловживаючи своїм службовим становищем, погоджувала і підписала розпорядження «Про затвердження проекту землеустрою з відведення у власність земельних ділянок громадянам для ведення індивідуального садівництва, розташованих на території Розумівської сільської ради». На його підставі у власність фізичних осіб були передані землі лісового фонду загальною площею 17 га, внаслідок чого державі завдано збиток на загальну суму більше ніж 16 млн грн», - повідомили в прокуратурі.

Дії екс-голови Запорізької РДА кваліфіковано як скоєння злочину, передбаченого 2 ст. 364 КК України, – «Зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків».

Слідчим відділом прокуратури Запорізької області проводиться досудове розслідування.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення свободи на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-