В Одесі на суддю напали невідомі у балаклавах

В Одесі на суддю напали невідомі у балаклавах

Укрінформ
Співробітники Приморського відділу поліції Одеси розслідують кримінальне провадження за фактом погроз та нападу невідомих осіб у балаклавах на суддю Приморського райсуду міста, що сталися в адмінбудівлі суду.

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку поліції.

"До поліції надійшла заява судді Приморського райсуду Одеси про те, що невідомі заважали йому пройти на наступне судове засідання у залу, що знаходиться на першому поверсі адміністративної будівлі суду. Встановлено, що після закінчення судового засідання, суддя спускався з другого поверху до іншої зали, розташованої на першому поверсі. У цей час група осіб перекрила йому прохід та погрожувала фізичною розправою", - зазначили в поліції.

Відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками ч.1 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, арешту на строк до півроку або обмеження волі на строк до трьох років.

У поліції подробиці нападу не розголошують. Водночас місцеві ЗМІ пов'язують відкриття кримінального провадження з розглядом суддею Анатолієм Дерусом справи про грабіж. Невідомі нібито завдали йому удару по голові в коридорі адмінбудівлі, коли поруч не було ні представників судової охорони, ані поліції. Потерпілому викликали машину "швидкої допомоги".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-