Два колишніх поліцейських вчинили злочин, прикриваючись

Два колишніх поліцейських вчинили злочин, прикриваючись "корочками"

Укрінформ
У Запорізькій області затримано двох чоловіків, кілька років тому звільнених із органів внутрішніх справ, які, користуючись копіями колишніх посвідчень, видавали себе за діючих правоохоронців.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції області.

"У листопаді поточного року до Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшла інформація від місцевої мешканки про те, що якісь люди, представившись співробітниками поліції, провели у її приватному будинку обшук. Оскільки стосовно згаданої громадянки ніяких слідчо-оперативних дій не проводилося, стало зрозумілим, що її ошукали", - йдеться у повідомленні.

У ході проведення комплексу слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили осіб, причетних до згаданого злочину. Двоє місцевих мешканців 1983 та 1981 р.н. ще кілька років тому були звільнені з органів внутрішніх справ за систематичні порушення дисципліни. Як з’ясувалося, перед здачею посвідчення один із них зробив копію вже не належного йому документа, яким і скористався, щоб потрапити до оселі потерпілої.

Під час санкціонованих обшуків, проведених 21 грудня співробітниками Мелітопольського відділу поліції, у згаданих громадян було вилучено речові докази протиправної діяльності. Того ж дня обох було затримано згідно зі ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

22 грудня їм оголошено про підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.353 (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ч.2 ст.162 (Порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-