На будинок, що обвалився в Чернігові, наклали арешт

На будинок, що обвалився в Чернігові, наклали арешт

Укрінформ
На колишній гуртожиток по вул. Попудренка в Чернігові, який півтора тижні тому обвалився через аварійний стан, Новозаводський районний суд обласного центру наклав арешт.

Про це повідомив сектор комунікації ГУНП в Чернігівській області.

"Для проведення об’єктивної будівельно-технічної експертизи будівлі колишнього гуртожитку по вул. Попудренка, за поданням слідчого поліції Чернігівської області та погодженням з обласною прокуратурою, Новозаводський районний суд м. Чернігова наклав арешт на вищезазначену будівлю", - йдеться у повідомленні.

Арешт будинку, пише прес-служба, передбачає заборону його відчуження та експлуатації, а відтак, послужить запобіганню можливим змінам у конструкції та подальшому руйнуванню.

За час арешту експерти повинні відповісти на ряд запитань, у тому числі й щодо технічного стану будівлі після часткового руйнування. Експертиза вцілілої частини будинку може пролити світло на відомості про підстави, умови та причини обвалу, встановлення яких має суттєве значення для досудового розслідування.

Будь-які подальші зміни конструкції можуть негативно вплинути на встановлення істини у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 270-1 ККУ (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства, якщо воно спричинило майнову шкоду в особливо великому розмірі або загибель людини чи інші тяжкі наслідки).

Колишній гуртожиток швейної фабрики по вул. Попудренка, 16, на сьогодні перебуває на балансі Чернігівської міської ради як житловий будинок.

Як повідомляв Укрінформ, обвал плит перекриття чотирьох поверхів і частини фасадної стіни гуртожитку по вул. Попудренка, 16 у Чернігові стався 12 грудня о 16.20. В результаті одна людина загинула, друга отримала травми. Матері загиблої жінки для тимчасового проживання міська рада виділила службову однокімнатну квартиру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-