Російські паспорти на Світлодарській дузі: СБУ поки не підтверджує знахідку

Російські паспорти на Світлодарській дузі: СБУ поки не підтверджує знахідку

Укрінформ
Служба безпеки України на даний час не підтверджує інформацію про виявлення російських паспортів на місці бою поблизу Світлодарської дуги в Донецькій області.

Про це радіо "Донбас.Реалії" заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

За його словами, у цьому районі не припиняються обстріли, і провести якісний огляд місць, де проводилися бойові дії, наразі неможливо.

"Наша служба чекає на те, що ситуація у цьому районі нормалізується, і можна буде якісно провести слідчі дії. Були певні затишшя, але обстріли тривають", – сказав Ткачук.

Раніше прес-офіцер 54 бригади Андрій Іщик в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив про те, що після бою на Світлодарській дузі на місці зіткнення знайшли документи громадян Росії. Серед них були документи також громадян України, які вступили до лав "Л/ДНР".

19 грудня у Міноборони повідомили, що в ході бойових дій в районі Світлодарської дуги загинули п’ятеро українських військових, ще 16 були поранені. За даними штабу АТО, вогневі атаки з великокаліберної артилерії та мінометів сепаратисти розпочали близько 6-ї ранку 18 грудня.

У Міноборони заявили, що вогонь у відповідь по проросійських бойовиках на Світлодарській дузі було складно вести через те, що вони стріляли з території населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірське й Калинівка.

Підтримувані Росією бойовики на своїх сайтах заявили, що українські військові намагалися здійснити прорив біля населеного пункту Калинівка, який розташований біля Дебальцевого.

Представник України в Контактній групі, екс-президент України Леонід Кучма напередодні також заявив, що підтримувані Росією бойовики несуть повну відповідальність за ескалацію ситуації на Світлодарській дузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-