ОБСЄ фіксує більше обстрілів на Донбасі

ОБСЄ фіксує більше обстрілів на Донбасі

Звіт
Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували збільшення порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях 17 і 18 грудня порівняно з попереднім періодом.

Про це йдеться на сайті ОБСЄ у звіті за 18 грудня.

"СММ зафіксувала більше порушень режиму припинення вогню в Донецькій області 17 і 18 грудня, в тому числі близько 700 і 2,9 тис. відповідно вибухів, в порівнянні з 100 вибухами за попередній звітний період. Більшість порушень режиму припинення вогню були зафіксовані в районах навколо Світлодарська та Дебальцевого", - зазначається у повідомленні.

СMM спостерігала важкі бої в районах навколо Світлодарська та Дебальцевого.

У ніч з 16-17 грудня в контрольованому урядом Світлодарську (57 км на північний схід від Донецька) СММ почула 50 вибухів, викликаних артилерійськими пострілами (122 мм), 15 вибухів оцінюється як мінометні (82 мм) і 15 вибухів оцінюється як безвідкатні гармати (SPG-9, 73 мм).

СММ продовжила стежити за процесом розведення збройних сил і здійснювати повний доступ до районів в Станиці Луганській (16 км на північний схід від Луганська), Золотому (60 км на захід від Луганська) та Петрівському (41км на південь від Донецька), як це передбачено рішенням Тристоронньої контактної групи про розведення сторін конфлікту від 21 вересня. Доступ для СММ ОБСЄ за всіма трьома напрямками залишився обмеженим, але Місія змогла частково контролювати їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-