Зубко сказав, чим важливі вибори в ОТГ

Зубко сказав, чим важливі вибори в ОТГ

Укрінформ
Важливість перших виборів в об'єднаних територіальних громадах віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ  Геннадій Зубко вбачає у можливості посилити місцеве самоврядування і провести системні зміни в Україні.

На цьому він наголосив у неділю під час брифінгу в селищі Нова Борова, перебуваючи з робочою поїздкою на Житомирщині.

"Перш за все, я хочу сказати, що це не тільки вибори, а це практично день народження нових громад, нової перспективи України. 22 області сьогодні проводять вибори і отримають ще додатково 143 громади. У Житомирській області найбільше - 22 громади - сьогодні обираються. Дніпропетровська область і Сумщина по 14 і в Миколаївській, по-моєму, - 15. Тому сьогоднішній день, він важливий для того, щоб посилити місцеве самоврядування і провести системні зміни в Україні", - сказав Зубко.

Віце-прем'єр наголосив, що реформа децентралізації дає конкретні результати вже протягом перших двох років із моменту її втілення.

"Сьогодні ми знаходимося в Новоборівській об'єднаній територіальній громаді, де проходимо тими символами змін, які матеріалізують реформу. Бо коли ми кажемо про реформу, хочемо бачити і нові дороги, і нові школи, й утеплені, і дитячі садки, і на альтернативних джерелах котельні. Але головне - це те, що повинні відчувати безпосередньо громадяни. Тому я думаю, що сьогодні для нас дуже важливо, щоб ті проекти, які стосуються і культури, й освіти, й охорони здоров'я, й інфраструктури показували символи змін реформи децентралізації", - зауважив він.

Віце-прем’єр-міністр відвідав Новоборівську об’єднану територіальну громаду, де зустрівся з активом громади, а також оглянув місцеву гімназію та дитячий садок, що були реконструйовані за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині відбуваються перші вибори сільських, селищних, міських голів та, відповідно, депутатів сільських, селищних, міських рад в 22 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) Житомирської області. Вранці 18 грудня в районах розпочали роботу 315 виборчих дільниць, які працюватимуть під час перших виборів в ОТГ. За перші дві години на Житомирщині проголосували вже 8,6 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-