Збій київської енергосистеми могли спричинити хакери - Укренерго

Збій київської енергосистеми могли спричинити хакери - Укренерго

Укрінформ
Енергетики припускають, що масштабний збій енергосистеми у Києві й області могла спричинити хакерська атака.

Про це у Фейсбуці заявляє прес-служба ДП "НЕК "Укренерго".

"Серед можливих причин збою розглядаються хакерська атака, а також несправність обладнання (збій системи). Своєчасно були залучені правоохоронні органи і проводиться ретельне розслідування причин аварії, про що будемо своєчасно інформувати громадськість. До закінчення офіційного розслідування цього випадку керування всіма об'єктами ДП "НЕК "Укренерго", що мають автоматичні системи керування, було переведено на локальний рівень", - йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" зазначили, що о 23:53 17.12.2016 внаслідок збою автоматики управління підстанцією було повністю знеструмлено підстанцію 330 кВ "Північна" (с. Нові Петрівці) з втратою живлення власних потреб підстанції. В результаті було знеструмлено навантаження обсягом 144,9 МВт ПАТ "Київенерго" та 58 МВт ПАТ "Київобленерго". Також була знеструмлена Київська ГАЕС з втратою живлення власних потреб.

"Злагоджені дії оперативного персоналу ДП "НЕК "Укренерго", ПАТ "Укргідроенерго", ПАТ "Київенерго" та ПАТ "Київобленерго" дозволили вже за годину, о 01:05, відновити нормальну схему електричної мережі, заживити всіх знеструмлених споживачів та забезпечити роботу Київської ГАЕС в нічний період", - інформує "Укренерго".

Керівник підприємства Всеволод Ковальчук запевнив, що фахівці з кібербезпеки підготують звіт щодо аварії найближчим часом.

"Ми з'ясовуємо обставини, вже працює комісія. Поки основною версією є зовнішнє втручання через мережі передачі даних. Наші фахівці з кібербезпеки обіцяють надати звіт найближчим часом. Просимо вибачення у всіх, хто залишився без електрики цієї ночі внаслідок зазначених подій. Не звинувачуйте "Київенерго", цього разу їх провини немає", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-