У Харкові

У Харкові "азовці" забирали у продавців ялинки й роздавали перехожим

Укрінформ
Перевірку відносно активістів громадської організації за фактом конфіскації ялинок у продавців і роздачі їх перехожим здійснює Шеченківський райвідділ поліції міста Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу Ірина Мусієнко.

"Напередодні увечері до райвідділу звернулися із заявами двоє підприємців, які сказали, що активісти, одягнуті із символікою ГК "Азов", відібрали у них приготовлені для продажу ялинки, посилаючись на незаконність реалізації, і роздали їх перехожим. Водночас торговці пред'явили в поліції дозволи на продаж ялинок і бирки, кількість яких відповідає числу ялинок, пояснивши, що не встигли їх прикріпити", - відзначила Мусієнко.

За її словами, від громадської організації також надійшла заява про те, що бирки були відсутні і продаж був незаконним.

"Зараз разом з точною кількістю відібраних ялинок перевіряється статут цієї громадської організації. Згідно із законом, громадські діячі не повинні підміняти собою правоохоронців, вони мають лише повідомити в поліцію про виявлені порушення, а поліція вживе відповідних заходів", - додала Мусієнко.

За її словами, інформація про подію внесена у Журнал єдиного обліку правопорушень: "Якщо підтвердяться факти, що вказують на порушення закону, подія буде зареєстрована в Єдиному реєстрі досудового розслідування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-