Обвал будинку в Чернігові: для мешканців готують гуртожитки

Обвал будинку в Чернігові: для мешканців готують гуртожитки

Укрінформ
Мешканців аварійного будинку, який днями обвалився у Чернігові, розселять по студентських гуртожитках міста.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління капітального будівництва Чернігівської міської ради Анатолій Дзядзько.

"З завтрашнього дня ми вже відправляємо людей на ремонт гуртожитку по вул. Ціолковського, 14. Там на 5-му поверсі є 35 кімнат, в які можна заселити людей. Гуртожиток належить технологічному університету, в ньому є всі умови - тепла вода, душ, кухня. А також окремі сходи, окремий вихід. Отже, білимо їх, клеїмо шпалери, фарбуємо підлогу і заселяємо людей", - розповів чиновник.

Він додав, що водночас підшуковуються місця в інших гуртожитках міста. Питання вирішується якомога швидше, тому що в готелях людям жити не дуже комфортно.

За інформацією з міської ради, потрібно розселити понад 200 людей. Оплату оренди для них студентських помешкань, допоки їм не збудують нове житло, бере на себе міська влада. Комунальні платежі людям доведеться платити самим. Умови у постраждалих від обрушення старого будинку, кажуть посадовці, будуть кращі, ніж до цього.

Водночас матері жертви обвалення гуртожитку, 25-річної Анастасії Дерев'янко, міськрада виділила однокімнатну квартиру для тимчасового проживання. 

"Квартира, яка розташована по вул. Доценка, 24, виділяється з фонду житла для тимчасового проживання Акуленко Світлані Григорівні - матері Анастасії Дерев'янко, яка загинула 12 грудня під час обвалення будинку", - повідомила прес-служба Чернігівської міської ради. 

Як повідомляло агентство, обвал плит перекриття чотирьох поверхів і частини фасадної стіни гуртожитку по вул. Попудренка, 16 у Чернігові стався 12 грудня о 16.20. В результаті одна людина загинула, друга отримала незначні травми. Мешканців тимчасово розселили по готелях і родичах, усім виплатили матеріальну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-