На Харківщині врятували з річки знесиленого лося

На Харківщині врятували з річки знесиленого лося

Укрінформ
Дорослого лося врятували з річки Сіверський Донець біля села Задонецьке Ізюмського району Харківської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник начальника Головного управління держслужби з НС у Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Подія сталася близько 13:00. Випадкові свідки побачили, що дорослий лось, який переплив річку, не може вибратися на високий берег через кромку льоду завширшки близько 20 м і завтовшки близько 5 см: він навалювався на лід усією масою, але не міг його зламати. Жителі села, які прийшли йому на допомогу, прорубали лід підручними засобами, і лось по воді наблизився до берега, але знесилів і не зміг піднятися вгору", - зазначив Лупандін.

І тоді, за його словами, люди викликали рятувальників.

"Четверо рятувальників, які прибули з Ізюма, зуміли, підстраховуючи один одного мотузками, спуститися з крутого берега до води. Лось неначе чекав їх. Довірившись людям, тварина розміром з корову дозволила їм обв'язати себе особливою конструкцією з рятувального пояса і мотузок. Так само спокійно лось поводився, коли його за допомогою рятувального автомобіля витягнули нагору", - додав Лупандін.

За його словами, стомлений лось постояв трохи, набираючись сил, і пішов у бік лісу: "Видимих ушкоджень у нього не було".

"Такий порятунок лося зафіксовано на Харківщині вперше, а от лебедів та інших водоплавних птахів доводилося рятувати часто. Важливо, що в таких операціях разом з рятувальниками охоче беруть участь і місцеві жителі", - наголосив Лупандін.

Як раніше повідомляло агентство, прикордонники врятували лелек зі снігового полону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-