АТО: бойовики знизили кількість обстрілів майже втричі

АТО: бойовики знизили кількість обстрілів майже втричі

Карта
Укрінформ
Бойовики знизили кількість збройних провокацій і обстрілів по всій лінії зіткнення майже втричі - з 42 обстрілів за 12 грудня до 15 за вчора. Переважна більшість провокацій супроводжувалася вогнем із заборонених мінометів та артилерії.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Бойовики застосували міномети калібром 82 та 120 міліметри поблизу Кримського та Новоолександрівки. Усього ворог випустив 14 мінометних мін на ділянці. Бойовики вчергове порушили перемир’я біля Станиці Луганської, відкривши вогонь з легкої зброї, що є кричущим порушенням домовленостей про відведення сил і засобів. Через відсутність сталого перемир’я українська армія утримує позиції поблизу міста, щоб місцеві мешканці були в безпеці", - розповів він про ситуацію на Луганському напрямку.

За словами Лисенка, на Донецькому напрямку неспокійно на традиційних ділянках – Авдіївка і селище Луганське, де тривали інтенсивні мінометні обстріли. Окупанти випустили 83 міни на напрямку протягом 7 годин – з 14:18 до 21:25.

"Внаслідок мінометних обстрілів бойовиків по Авдіївці згорів приватний будинок. Ніхто з людей не постраждав. В районі Луганського також вів вогонь ворожий снайпер, а біля Верхньоторецького бойовики вчинили провокацію із застосуванням гранатомета", - зазначив речник Міноборони з питань АТО.

Він констатував, що на Маріупольському напрямку суттєво зменшилися кількість та інтенсивність обстрілів, але досі фіксується артилерійський вогонь з боку ворога, зокрема біля Широкиного та Бердянського.

"Бойовики застосували легку зброю неподалік українських позицій у Мар’їнці та Талаківки, а поблизу Новотроїцького окупанти випустили 4 мінометні міни у темну пору доби", - повідомив Лисенко.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-