Заступник мера Сум обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення

Заступник мера Сум обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення

Укрінформ
Прокуратурою Сумської області 12 грудня 2016 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника Сумського міського голови Володимира Войтенка, який обвинувачується в грубому порушенні законодавства про працю, вчиненому повторно.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що перший заступник Сумського міського голови, діючи з мотивів особистих неприязних відносин, неодноразово ініціював звільнення директора Департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради із займаної посади. Однак керівник вказаної установи поновлювався через суд. Тоді Сумською міською радою здійснено ліквідацію Департаменту містобудування та земельних відносин, яку судом визнано незаконною. Головою комісії з припинення – ліквідатором призначено першого заступника міського голови. Таким чином посадовцем, грубо порушуючи законодавство про працю та вимоги ст. 43 Конституції України, звільнено із роботи керівника та 33 працівників Департаменту», - розповіла Науменко.

За її інформацією, дії першого заступника Сумського міського голови кваліфіковано за ч.2 ст.172 Кримінального кодексу України.

Прес-секретар нагадала, що на даний час стосовно вказаного посадовця триває судовий розгляд справи за обвинуваченнями у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.3 ст.27 /ч. 1 ст. 376, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 361 та ст.128 Кримінального кодексу України.

Йдеться про організацію втручання в будь-якій формі в діяльність судових органів; привласнення документів, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем; несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-