Чернігів: у обваленому гуртожитку відходить протилежна стіна

Чернігів: у обваленому гуртожитку відходить протилежна стіна

Укрінформ
З торцевого боку чотириповерхового гуртожитку в Чернігові, де сьогодні під вечір обвалилася стіна, після обвалу утворилася довжелезна (по всій висоті будівлі) широка тріщина.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

За свідченнями жителів сусідніх будинків і очевидців, тріщина на тому місці була й раніше, але після сьогоднішнього обвалу стіни вона значно розширилась і візуально тепер має сантиметрів 20, як не більше. Люди стверджують, що мешканці гуртожитку не раз звертали увагу влади на аварійність будівлі, і її в деяких місцях нібито стягували, а у вівторок, 13 грудня, у гуртожиток мала прийти ще одна комісія з обстеження.

Крім того, місцеві жителі заявляють, що під гуртожитком розташоване велике бомбосховище. Люди вважають, що саме з цієї причини будинок давно вважався ненадійним.

Посадовці, яких можна зустріти на місці події, інформацію про аварійність будівлі не коментують.

Мешканців гуртожитку Чернігівської швейної фабрики "Елегант", де сьогодні під вечір обвалилася стіна, розвезли по готелях і гуртожитках.

"Розселення потребує 180 осіб", - повідомив чоловік, який серед численних людей, які зібралися біля гуртожитку, розшукував жителів зруйнованого будинку і запрошував до автобуса.

На місці події оперативно працюють рятувальники, поліція, медики, в тому числі психологи. Останні зараз заспокоюють матір молодої жінки, яка знаходиться під завалами й не подає ознак життя. Деякі ЗМІ вже повідомляють про її загибель, однак у прес-службі управління ДСНС цю інформацію не підтверджують.

"Жінку ще не дістали, тому говорити про її смерть не можна", - зазначили у прес-службі.

Як повідомлялося, загалом після падіння стіни одного стояка гуртожитку було госпіталізовано вісьмох людей. Сімох відвезли до лікарні відразу, 17-річного юнака дістали вже з-під завалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-