Активісти перекрили трасу Нікополь – Херсон

Активісти перекрили трасу Нікополь – Херсон

Укрінформ
Жителі Нікополя Дніпропетровської області перекрили трасу національного значення, протестуючи проти перебоїв із постачанням електроенергії в місті.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"В акції бере участь близько 2 тисяч людей. За їхніми словами, в деяких будинках світла й тепла немає вже понад дві доби", - зазначається у повідомленні.

Як розповіли мітингувальники, нинішнього року через здорожчання газу Нікополь повністю відмовився від централізованого опалення житлового фонду, перейшовши на індивідуальне електричне опалення. Тепер мережі електропостачання не витримують навантаження.

"Ми сидимо без світла й тепла по добі, півтори. У квартирах температура 5-7 градусів тепла. І така ситуація триває вже понад місяць. Сказати, що люди обурені, - це нічого не сказати", - розповіли учасники акції.

Вони також додали, що "децентралізація" опалення торкнулась близько 8 тисяч абонентів у різних районах міста.

"Люди перекрили трасу національного значення Н-23. Вони вимагають ввімкнути світло, вони протестують проти постійних перебоїв з енергопостачанням, їм це просто обридло. Ми чекаємо на конкретну відповідь від влади", – заявив один із учасників акції, громадський активіст Олександр Тихон.

За його словами, наразі на трасі Нікополь – Херсон "повний колапс": утворився затор із сотень легкових авто і вантажівок, поліція спрямовує рух транспорту в об’їзд.

Як поінформував громадський активіст, наразі тривають переговори між учасниками акції та мерією. Якщо ситуація не зміниться, жителі Нікополя у вівторок знову перекриють трасу, попередив він.

У міській раді Нікополя ситуацію поки не коментують, посилаючись на те, що керівництво проводить переговори з протестувальниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-