ОПОРА заявляє про порушення на місцевих виборах Львівщини

ОПОРА заявляє про порушення на місцевих виборах Львівщини

Укрінформ
Агітки «без зворотної адреси», тобто без вихідних даних, саботаж членів деяких виборчих комісій, розміщення агітаційних матеріалів у невстановлених місцях – такі основні порушення у ході виборчої кампанії вже зафіксували  громадські активісти на Львівщині.

Про це журналістам сказала під час прес-конференції координатор спостереження за виборами в ОТГ від Громадянської мережі «ОПОРА» Наталія Радиш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«18 грудня відбудуться вибори у ОТГ, створених у Мостиському, Старосамбірському, Пустомитівському та Кам’янко-Бузькому районах Львівщини. Спостерігачі зафіксували найбільше порушень в агітації. Це - агітки без вихідних даних, поширення агітаційних матеріалів у невстановлених місцях тощо»,- зазначила Радиш.

За її словами, попри те, що виборчий процес розпочався наприкінці жовтня, активно вести агітацію кандидати почали лише тиждень-півтора, тому і намагаються надолужити прогаяне, порушуючи Закон про вибори.

На початку кампанії спостерігався саботаж з боку окремих членів виборчих комісій. Вони не приходили на засідання, внаслідок цього не можна було внести зміни до складу комісій. Цю проблему вдалось швидко вирішити.

Активістка узагальнила досвід минулих виборчих кампаній і назвала порушення, яких можна очікувати від нинішньої. Це -  надання бюлетенів без паспортів, поширення неправдивої інформації, так званого «чорного піару»  за день до виборів, аби кандидат не встиг спростувати дезінформацію.

Як додав начальник відділу масових та охоронних заходів управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції у Львівській області Ігор Гнилюх у день виборів не виключаються акції протесту. Тому в зазначених районах будуть посилені слідчо-оперативні групи та створені резерви особового складу. Також будуть працювати вибухотехніки, тому що на кожних виборах поліція отримує анонімні повідомлення про замінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-