На Прикарпатті зростає кількість хворих на кір

На Прикарпатті зростає кількість хворих на кір

Укрінформ
В Івано-Франківській області почастішали випадки захворюваності на кір серед дітей. За останні три місяці зареєстровано майже 60 випадків.

"В Івано-Франківській області за останні три місяці 2016 року зареєстровано вже 56 випадків захворювання на кір (а в попередні роки реєструвалися лише поодинокі випадки цього захворювання), з них 34 випадки лабораторно підтверджені вірусологічною лабораторією ", - йдеться у повідомленні.

Серед захворілих переважають діти до 15 років, що становить 69,6% (39 випадків), із них 35,8% дітей не вакциновані.

У відомстві зауважили, що профілактикою кору є тільки вакцинація, і на даний момент це найдієвіший метод попередження захворювання. В результаті активної імунізації в організмі формується імунітет, достатній для захисту від кору протягом кількох десятків років.

Вакцинація проти кору проводиться в два етапи: перша вакцинація виконується дітям у віці 12 місяців, ревакцинація - у шість років згідно з календарем профілактичних щеплень, затвердженим наказом МОЗ України від 16 вересня 2011 року № 595 (у редакції наказу МОЗ України від 11 серпня 2014 року № 551).

Як повідомлялося, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), наступного року в Україні очікується епідемія кору. Причиною цього стане низький рівень вакцинації. За даними ретроспективного аналізу спалахи захворюваності на кір в Україні спостерігались в 2001 р., 2006 р., 2012 р. У 2016 році є зростання захворюваності на кір в Івано-Франківській, Одеській, Київській, Львівській та Чернівецькій областях.

Згідно з контрактами, які МОЗ України уклало з міжнародними організаціями восени 2015 року, закупівлю вакцини проти кору, паротиту, краснухи (КПК) за кошти бюджету 2015 року здійснював ЮНІСЕФ. На даний момент до України вже доставлено 277 тисяч доз вакцини. З 12 грудня планується доставка ще 776 200 доз, до кінця грудня ЮНІСЕФ доставить 214 880 доз вакини проти кору, паротиту та краснухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-