На Вінниччині ОПОРА не дорахувалась скриньок

На Вінниччині ОПОРА не дорахувалась скриньок

Укрінформ
Спостерігачі зафіксували під час голосування на перших виборах в ОТГ на Вінниччині недостатню кількість скриньок та неналежним чином облаштовані кабінки.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

«У Вінницькій області спостерігачі Громадянської мережі ОПОРИ зафіксували певні невідповідності в оформленні дільниць згідно з вимогами виборчого законодавства, а саме, недостатню кількість скриньок та неналежним чином облаштовані кабінки»», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на ДВК №050832 у с. Нижча Кропивна (Райгородська сільська громада) комісія отримала лише 1 велику скриньку для голосування замість мінімально встановлених 2 і одну маленьку скриньку. Факт отримання підтверджується актом, де написано, що отримали загалом 2 скриньки. Також на ДВК №050835 у с. Салинці (Райгородська сільська громада) є лише 1 велика скринька.

Крім того, на ДВК №050085 у смт Джулинка (Джулинська сільська громада) кабінки для голосування були оформлені доволі відкрито, що могло стати проблемою для збереження таємниці голосування. Попри те, що в законодавстві не прописані правила оформлення кабінок для голосування, традиційно кабінки завішують тканиною таким чином, щоб висота кабінки була вищою за зріст людини і щоб можна було закрити виборця з чотирьох боків, зазначили в ОПОРІ.

Там нагадали, що згідно з законом, для малих виборчих дільниць кількість таких кабін повинна бути не менше двох, для середніх - не менше чотирьох, для великих - не менше шести.

Також мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних великих виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних малих виборчих скриньок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-