У Запорізькій області на дільниці виявилось менше бюлетенів, ніж виборців

У Запорізькій області на дільниці виявилось менше бюлетенів, ніж виборців

Укрінформ
На виборчій дільниці №230411 у селі Юрківка Оріхівського району було виявлено невідповідність кількості бюлетенів з кількістю виборців.

Як повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, у списку було зазначено 1075 виборців, згодом по уточненому списку їх збільшилось до 1081. Однак кількість бюлетенів підприємством було виготовлено без урахування уточненого списку, тобто у меншій кількості, ніж передбачено.

За цим фактом комісія склала відповідний акт.

Відповідно до частини 6 статті 74 Закону України «Про місцеві вибори» кількість виборчих бюлетенів для голосування визначається відповідними територіальними виборчими комісіями не пізніш як за 12 днів до дня голосування, виходячи з кількості виборців, включених до попередніх списків виборців на виборчих дільницях у межах відповідного виборчого округу, з урахуванням резерву виборчих бюлетенів, що становить 0,5 відсотка від кількості виборців на кожній виборчій дільниці у такому виборчому окрузі. Кількість виборців, включених до списків виборців на виборчих дільницях у межах відповідного виборчого округу, визначається на підставі відомостей про кількість виборців, включених до попередніх списків виборців на виборчих дільницях, що отримуються територіальними виборчими комісіями, зазначеними у частині першій статті 75 цього Закону, від органу ведення Державного реєстру виборців після виготовлення таких списків виборців.

Згідно з частиною 11 статті 75 ЗУ «Про місцеві вибори», у разі виявлення невідповідності підрахованої кількості виборчих бюлетенів та кількості, зазначеній у витягу з протоколу територіальної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів, дільнична виборча комісія складає у двох примірниках акт про розбіжності за формою, затвердженою Центральною виборчою комісією, із зазначенням встановленої рішенням дільничної виборчої комісії причини розбіжності. Один примірник акта передається до територіальної виборчої комісії, а другий зберігається у дільничній виборчій комісії. За наявності зазначених розбіжностей кількістю виборчих бюлетенів, отриманих дільничною виборчою комісією, вважається кількість, встановлена на засіданні дільничної виборчої комісії та зафіксована в акті про розбіжності і в протоколі засідання комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-