На Вінниччині ДВК вирішила видавати бюлетені без паспортів - спостерігачі

На Вінниччині ДВК вирішила видавати бюлетені без паспортів - спостерігачі

Укрінформ
На Вінниччині у селі Кантелина, де відбуваються перші вибори до Дашівської ОТГ(Іллінецький район), ДВК ухвалила рішення видавати виборцям бюлетені без паспорта.

Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

«У Вінницькій області на виборчій дільниці №050346, що знаходиться у селі Кантелина (Дашівська селищна громада) виборцям видавали бюлетені без пред’явлення паспортів», - йдеться у повідомленні.

На зауваження спостерігача ОПОРИ, голова дільничної комісії Галина Дмитрук відповіла, що комісія прийняла рішення видавати бюлетені без пред’явлення паспортів.

Також голова дільничної комісії написала спостерігачу ОПОРИ пояснення про те, що рішення про видачі бюлетенів без відповідних документів комісія прийняла на вечірньому засіданні 10 грудня. Таке рішення було прийняте у зв’язку з тим, що люди проживають в одному селі і знають один одного.

Видачу бюлетенів без паспорта було також зафіксовано у смт Шпиків (Тульчинська міська громада) на виборчій дільниці №051175. За словами спостерігача ОПОРИ, член комісій, видаючи бюлетень, сказала виборцю «повернутися спиною так, щоб не було видно, що він без паспорта».

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в 41-ій об'єднаній територіальній громаді проходять перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів, у тому числі, в семи – на Вінниччині. У виборах беруть участь місцеві організації 26-ти політичних партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-