Поліцейські й адвокат зібрали

Поліцейські й адвокат зібрали "злочинний квартет", щоб брати хабарі

Укрінформ
На Одещині двох поліцейських, адвоката та колишнього працівника Малиновської прокуратури затримали на хабарі у 3,5 тисячі доларів.

Про це у суботу на своїй сторінці у Facebook повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«Оперативники внутрішньої безпеки дізналися про злочинний промисел групи змовників - двох співробітників поліції, колишнього працівника прокуратури Малиновського району Одеси та адвоката. «Квартет», який змушував матір-одиначку віддати 5 тисяч доларів, після гучного затримання відправили за грати», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 33-річна мешканка Луганщини разом з малолітньою дитиною переїхала на проживання до Одеси, де придбала житло. Через деякий час до неї прийшли двоє працівників Малиновського відділу поліції і звинуватили жінку в тому, що у неї деякі документи на квартиру, видані ЖЕКом, підробні. 

Старший оперуповноважений карного розшуку поліції та його молодший колега запевнили жінку, що в неї великі проблеми, які можна вирішити лише за 5 тисяч доларів США, згодом зменшивши розмір "допомоги" до 3, 5 тисяч доларів. 

Жінка звернулася за допомогою до Управління внутрішньої безпеки Одеської поліції, звідти матеріали були передані до обласної прокуратури. Через кілька днів заявниця зустрілася зі спільниками оперів. Передача коштів відбулася у позашляховику «активістів». 

«Джип зловмисників у ході спецоперації співробітників внутрішньої безпеки поліції та прокуратури регіону був заблокований, а самі фігуранти затримані. 3,5 тисячі доларів, отримані від луганчанки, у них вилучили. Одночасно, у своїх службових кабінетах були затримані і розшуківці - майор та старший лейтенант поліції», - уточнюється у повідомленні.

Було встановлено, що 35-річний та 23-річний поліцейські неодноразово, користуючись службовим становищем та зв'язками, тиснули на одеситів і змушували сплачувати хабарі. Крім того, майор поліції знав, що він не пройшов атестації і на нього готувався відомчий наказ на звільнення. Однак до останнього продовжував займатися вимаганням.

Санкція ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України, яку інкримінують затриманим, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Триває слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-