Надбавку жителям гірських районів платитимуть ще два роки - Парубій

Надбавку жителям гірських районів платитимуть ще два роки - Парубій

Укрінформ
Двадцятип'ятивідсоткова надбавка до зарплат жителів гірських районів збережеться не тільки на наступний, а й на 2018 рік.

Про це заявив на Львівщині Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вже мав розмову з керівником уряду, в якій наголошував на необхідності зберегти "гірську надбавку" не лише на 2017-й, а й на 2018-й роки і прописати її в бюджеті окремим рядком", - зазначив Парубій.

Спікер сказав, що зараз ця соціальна пільга життєво необхідна для жителів депресивного високогір'я. Однак, з іншого боку, вона ставить бар'єр для потенційних інвесторів, яких відлякує необхідність платити зарплату на 25 % вищу ніж на рівнинних територіях.

Як зазначив Парубій, саме вирівнюванню умов проживання та інвестування високогір'я із рештою районів країни і була присвячена зустріч за "круглим столом" на Львівщині.

За результатами цього обговорення паралельно до соціальної буде вибудовуватися і концепція перетворення депресивних гірських територій на перспективні, якими вони є у Австрії, Швейцарії та інших альпійських країнах.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Голова ВР провів на Львівщині "круглий стіл" на тему: "Проблеми та перспективи розвитку гірських регіонів України" за участю народних депутатів, голів обласних та районних рад Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-