Суд зглянувся над чиновником-крадієм: живе казна де, годувати нема кому...

Суд зглянувся над чиновником-крадієм: живе казна де, годувати нема кому...

Укрінформ
Виконуючому обов'язки директора ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Віталію Бородіну, якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів у великих розмірах, суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою внесення грошової застави у 320 тисяч гривень.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Центрального районного суду м. Миколаєва.

"9 грудня суд обрав Бородіну міру запобіжного заходу - арешт з можливістю внесення грошової застави 320 тисяч гривень. Вказану суму підозрюваний повинен внести протягом п'яти діб. В іншому випадку, йому може бути призначений жорсткіший запобіжний захід", - йдеться у повідомленні.

При цьому прокуратура просила для чиновника цілодобовий домашній арешт, адже йому загрожує від 7 до 12 років в'язниці. Подібне рішення суду пов'язане з тим, що Бородін начебто мешкає один у нежитловому приміщенні, на яке суд наклав арешт. Отож не буде кому носити йому їжу.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада в.о директора ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Віталію Бородіну прямо під час засідання постійної комісії облради було оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Бородін звинувачується за ч.5 ст.191 КК України (розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах) та за ч.1 ст.366 (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Чиновника підозрюють у привласненні понад 4 мільйонів гривень.

Наразі "Миколаївоблтеплоенерго" - одне з двох підприємств, яке забезпечує теплом півмільйонний Миколаїв - перебуває в дуже складному фінансовому стані. Там в наявності великі борги по зарплаті, за газ та по інших платежах. Рахунки підприємства арештовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-