Під Харковом витягли із замету шкільний автобус з дітьми

Під Харковом витягли із замету шкільний автобус з дітьми

Укрінформ
Рятувальники витягли із замету шкільний автобус ПАЗ, який застряг у снігу на автодорозі між селами Липчанівка і Бригадирівка в Ізюмському районі Харківської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник начальника ГУ ДСНС в Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Пригода сталася під вечір, коли на території регіону знову почався снігопад, про що попереджали синоптики. Автобус, як повідомив по мобільному телефону один з дорослих пасажирів, застряг у заметі. В автобусі було п'ятеро дітей, і невідомо, на скільки часу вистачило б пального для включеного мотора, щоб підтримати тепло в салоні. Тому терміново до місця події виїхав автомобіль підвищеної прохідності МНС, і за допомогою троса автобус був відбуксований на проїжджу частину. Більше того, рятувальники - їх було четверо - супроводжували автобус до Ізюма", - зазначив Лупандін.

За його словами, в той же вечір рятувальники допомогли бригаді швидкої допомоги, чий автомобіль застряг у снігу біля села Гуторівка Кегичівського району.

"На автомобілі підвищеної прохідності рятувальники доправили лікарів до хворої дитини, потім, разом з дитиною, - у центральну районну лікарню, після чого повернулися до  "швидкої", яка застрягла,  і витягли машину із замету", - додав Лупандін.

За його словами, в період снігопаду на Харківщині, що почався в ніч на 3 грудня, рятувальники витягли із заметів 49 автомобілів, 16 з яких - карети швидкої допомоги: "При цьому в машинах перебували в цілому 142 особи, включаючи дітей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-