Миколаїв виділив 10 мільйонів - на зарплати працівникам облтеплоенерго

Миколаїв виділив 10 мільйонів - на зарплати працівникам облтеплоенерго

Укрінформ
Виконком Миколаївської міськради виділив 10 млн грн на погашення боргів своїх комунальних підприємств перед ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». Ці кошти підуть на ліквідацію зарплатної заборгованості тепловикам.

Про це повідомили у прес-службі міської ради. 

«9 грудня виконком міської ради ухвалив рішення виділити 10 млн грн для поповнення статутного капіталу МКП «Миколаївводоканал». Ці кошти будуть використані для погашення боргів перед ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». Майже усі ці гроші тепловики мають направити на виплату зарплати», - сказав міський голова Олександр Сєнкевич.

Виділити кошти вдалося завдяки перерозподілу видатків департаменту ЖКГ, запланованих на 2016 рік. Раніше їх планували направити на благоустрій, будівництво і ремонт доріг.

Як повідомляв Укрінформ, працівники ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» 7 грудня пікетували позачергову сесію облради. Вони вимагали виплатити заборговану за 2 місяці зарплату і погрожували припинити подачу тепла у будинки мешканців Миколаєва, якщо цього не станеться.

Попри це, депутати облради відмовили працівникам обласного КП у виділенні коштів з обласного бюджету на погашення зарплати. Натомість вони прийняли рішення просити зробити це міську раду і передали підприємство у комунальну власність міста.

Наразі сума боргу перед працівниками «Миколаївоблтеплоенерго», за різними даними, становить від 9,8 млн грн до 12 млн грн.

«Миколаївоблтеплоенерго» - одне з двох підприємств, яке забезпечує теплом півмільйонний Миколаїв,  воно перебуває в дуже складному фінансовому стані. Рахунки підприємства арештовані. Виконуючому обов'язки директора ОКП Віталію Бородіну оголосили підозру у розкраданні коштів і відсторонили від роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-